- תנודות במשקל הגוף. לבלוטת התריס תפקיד מרכזי במערכת חילוף החומרים שלנו ולכן שינויים קיצוניים במשקל הגוף, בטווח זמן קצר מחייבים בדיקה של תקינות בלוטת התריס. כמו כן, אם אתם מנסים לרדת או לעלות במשקל ולא מצליחים, יתכן שמדובר בבעיה זהה וכדאי גם במקרה זה להיבדק.
- עייפות ונדודי שינה. אם אתם מוצאים את עצמכם מתקשים להירדם או לישון ברצף במהלך הלילה, אך עדיין חשים עייפות יתכן שמדובר בתת פעילות של בלוטת התריס. מדובר בבעיות הקשורות לחילוף החומרים ואספקת האנרגיה לגוף שגורמות לכך ומקשות על התפקוד השוטף והיומיומי שלנו.
- בעיות רגשיות. אנשים הסובלים מבעיות בבלוטת התריס נוטים במקרים רבים לתנודות במצבי רוח ומצבים נפשיים קיצוניים כמו חרדה ודיכאון. כמובן שישנם גורמים רבים אחרים לבעיות רגשיות אך בכל זאת כדאי לקחת את בלוטת התריס כגורם אפשרי במקרה זה מכיוון שאז קל מאוד לטפל בבעיה.
- בעיות במחזור החודשי ואי פוריות. נשים שיש להן בעיות בבלוטת התריס עלולות לסבול גם מבעיות במחזור ובפוריות. הסיבה לכך היא שבלוטת התריס משחקת תפקיד חשוב במאזן הכללי של ייצור ההורמונים בגוף, אז אם בגוף יש עודף ייצור, או ירידה בייצור ההורמונים, המערכת אינה מאוזנת, הביוץ והמחזור נמצאים בסיכון.
- רמות כולסטרול גבוהות. תת פעילות בבלוטת התריס ובעיות כולסטרול הולכים יד ביד בגלל התפקיד המרכזי של בלוטת התריס בפעילות של מערכת חילוף החומרים בגוף. מחקרים חדשים מצביעים על קשר ישיר בין שתי התופעות ולכן מומלץ לבדוק את בלוטת התריס במקרים של בעיות כולסטרול.
- כאבי צוואר. אחד התסמינים הנפוצים ביותר של בעיות בבלוטת התריס הוא חוסר נוחות וכאבים באזור הצוואר, בדרך כלל בחלקו הקדמי. הסיבה לכך היא שבלוטת התריס היא אחת הבלוטות הגדולות בגוף, נפיחות שלה יכולה לגרום ללחץ על רקמות המקיפות את האזור ולגרום לכאב.
- בעור ובשיער. אלה מושפעים מהורמונים ולכן חוסר איזור הורמונאלי, לדוגמה בתקופת הריון או אחריו ובגיל ההתבגרות, עלולים לגרום לשיער להיות שביר ולנשור. העור עלול להיות יבש ורגיש יותר. מכיוון שבלוטת התריס משפיעה על התהליכים ההורמונאליים בגוף תתכן השפעה על השיער והעור.
- כאבים כרוניים. חולה אשר אינו מטפל בבלוטת התריס עלול לסבול מכאבים בשרירים והמפרקים. הסיבה לכך היא שתפקוד לקוי של בלוטת התריס עלול להיות תוצאה של מיופתיה, מחלה אשר פוגעת בשרירים.
- בעיות במעיים. במקרים רבים תסמונות כמו “מעי רגיז” נגרמות כתוצאה מתפקוד לקוי של בלוטת התריס. בעיות מעיים נוספות שעלולות להיות קשורות לבלוטת התריס הן שלשול ועצירות.
- היסטוריה משפחתית. כיום ידוע כי ישנו קשר מובהק בין רוב המחלות לגורמים גנטיים. אנשים שבמשפחתם ישנה היסטוריה של בעיות עם בלוטת התריס נמצאים בקבוצת הסיכון. מחלות של בלוטת התריס עלולות להיות רציניות אך ניתן לטפל בהן.
התוויה/מידע זה הנו בגדר כלי עזר בלבד