אנחנו קוראים ושומעים כל כך הרבה על קנדידה ועל טיפול בקנדידה רב מערכתית, אך מהן העובדות ומה לא?

הקדמה

בדרכי העיכול שלנו נשמר בזהירות האיזון בין שמרים ובין בקטריות שונות. למעשה, בדרכי העיכול שלנו קיימים למעלה מ-500 סוגים שונים של מיקרו-אורגניזמים הפועלים יחד לשמירת הבריאות. מיקרו-אורגניזמים אלו מייצרים בעצמם חומרי הגנה שאמורים להגן על בריאות הפלורה ולמנוע השתלטות של אורגניזם בודד. קנדידה היא שמר, אורגניזם חד תאי, המהווה חלק מפלורת העור, דרכי העיכול והוואגינה. קנדידה הופכת להיות בעיה רק כאשר מתחילה צמיחה בלתי נשלטת, כתוצאה מפגיעה ביכולת החיסונית של הגוף, ופגיעה באיזון הבקטריאלי במעי. פלורת מעיים בריאה ומערכת חיסון חזקה הם כלים משמעותיים בקרב נגד קנדידה. במידה ואבחנת את עצמך יש להתחיל טיפול שנמשך חודשים וחייב להיות מבוצע על ידי איש מקצוע שהוסמך לכך. התהליך של טיפול בקנדידה משלב תזונה ספציפית ושימוש מושכל בתוספים שונים.

מהי קנדידה?

קנדידה הוא מושג כללי, אך בד”כ הכוונה היא לסוג המכונה קנדידה אלביקנס. עם זאת, יש לזכור כי קיימים זנים רבים כמו פרפסילוזים או גלברטה. סימפטומים נוספים יכולים להיגרם גם מעובשים נוספים כמו אספרגילוס ניגר או .GEOTRICHUM כאשר קנדידה או פטריות עובש אחרות מצליחות לבצע צמיחת יתר הן משתנות מתא עגול ולא מזיק, לצורת חוט המאפשרת להם להיצמד לדופנות המעי, פעולה המחזקת ומעצבת אותם באופן קיצוני. חלק משמעותי ממערכת החיסון שלנו מצוי במעי ומשם נודדות כדוריות הדם הלבנות למקומות שונים בגוף. כל צמיחת יתר של פטריה במעי יכולה, אם כן, באופן דרמטי, להשפיע על תהליך זה ועלולה לגרום למערכת החיסון תגובתיות יתר לחומרים שונים, בעיקר מזון. הפרעה זו עשויה לגרום לממברנות שבין תאי ריריות המעי להיות עבירות יותר (ידוע בשם מעי דולף), מה שמאפשר למזון לא מעוכל לחדור לזרם הדם, אשר עשוי לגרום תגובה אלרגית.

מה גורם לשגשוג של קנדידה

קיימים מספר גורמים המסייעים לשגשוג:

1.     שימוש תכוף בתרופות אנטיביוטיות.

2.     סטרואידים המורידים את כמות החיידקים הידידותיים במעי.

3.     תזונה עשירה בסוכרים ופחמימות.

4.     גלולות למניעת הריון הגורמות לשינוי הורמונלי.

5.     חולשה של מערכת החיסון מאפשרת צמיחה של אורגניזמים שליליים.

6.     חוסר איזון הורמונלי, כמו תת פעילות בלוטת התריס או האדרנל, כתוצאה מסטרס וחוסר איזון ברמות הסוכר בדם.

האם שינוי תזונתי עשוי למגר קנדידה?

 אם אתם לוקים בקנדידיאזיס (קנדידה) זה עשוי להצביע על חולשה של מערכת החיסון שלך או שהגוף שלך נחלש כתוצאה מסטרס או מחלה כרונית. דיאטה מותאמת או תפריט אנטי קנדידה מסורתי הוא תפריט קיצוני לאדם הממוצע, וקשה לעמוד בו לאורך זמן.מאחר והקנדידה ניזונה מפחמימות וסוכרים ההסרה של מזונות אלו מהתפריט תסייע להפחתת מספר התאים, אבל במרבית המקרים זה לא יעצור הצמדות של הפטריה לדופנות המעי. כאשר היא מורעבת ממחסור מקורות מזון אלו היא חוזרת לצורתה הראשונית, נכנסת למצב רדום ונחה. במצב זה יכולה לשרוד שנים, וכאשר מקורות מזון אלו יוחזרו לתפריט, נבגי הפטריה יחלו לנבוט שוב. כשיווצרו תנאים נוחים עבור הפטריה, היא מסוגלת לעכל גם פרוטאין ואנו נשאר עם דיאטת קנדידה בלתי אפשרית. ניתן להסיק, אם כך, להשאיר פטריית קנדידה במצב צמיחה מאשר להכניס אותה למצב רדום ובכך לא לאפשר הצלחה מלאה של טיפול בקנדידה. דיאטת קנדידה – כללים של עשה ואל תעשה בתפריט המותאם עבור טיפול בקנדידה יש להפסיק באופן מוחלט סוכר, ממתקים שוקולד, משקאות ממותקים, עוגות, עוגיות, גלידות, מיץ פירות, בננות, פחמימות ומזון מעובד. יש לשתות 1.5-2 ליטר מים ביום כדי לסייע בניקוי הרעלים מהגוף. אלכוהול באופן כללי אסור למרות שכמויות קטנות של יין יבש מותרות. יש לצרוך כמויות נכבדות של מזונות חלבונים איכותיים כמו ביצים, דגים, אגוזים, זרעים וגבינות עזים. יש לצרוך כמות בלתי מוגבלת של מזונות עם ערך עמילני נמוך כמו ירקות ירוקים, חצילים, צנון, נבטים, ארטישוק, גזר, פלפל זיתים, עגבניות וכדומה. יש לצרוך 3 מנות קטנות של פרי בעלי אינדקס גלוקמי נמוך, כגון: תפוח, פירות יער, לימון, תפוזים, אגסים, שזיפים, משמש, אשכולית, נקטרינה. צריכה של מזונות בעלי אינדקס גלקומי נמוך מגבירה את צמיחתה של פטריית קנדידה ומקלה על קטילתה בעזרת תוספי תזונה. תגובות ותופעות לוואי בתהליך טיפול בקנדידה בתהליך של טיפול בקנדידה אופייני לחוש רע יותר כתוצאה משחרור רעלים המיוצרים על ידי קנדידה ומשוחררים לזרם הדם. תופעות אלו נקראות תגובת DIE OFF. גם אם התגובות קיצוניות חשוב לא להפסיק את תהליך הטיפול בבת אחת. ניתן להתייעץ עם המטפל או להפחית את מינון התוספים ובכך לצמצם את תהליך ההרג של פטריית קנדידה אשר יוצר את תופעות הלוואי. אנו ב-BioCare משתדלים לצמצם ככל האפשר תופעות אלו אך הן חלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי ומהוות אינדקציה לתהליך הניקוי וההבראה של הגוף. לבדיקה וביצוע של אבחון מקיף להימצאות קנדידה. BioCare מעמידה לרשותכם צוות נטורופתיות המתמחה באבחון וטיפול בקנדידה. הייעוץ והאבחון ניתנים ללא תשלום. לבדיקת מרכז האבחון הקרוב אליכם חייגו 04-8581188.

 

התוויה/מידע זה הנו בגדר כלי עזר בלבד

פתיחת צ׳אט
💬 Need help?
היי 👋
איך אפשר לעזור לך?