מה גורם לאולקוס?

לא נמצא גורם יחיד לאולקוס (כיב). אולם, כיום זה ברור כי אולקוס הנו התוצאה של חוסר איזון בין נוזלי עיכול בקיבה ובתריסריון. כיבים יכולים להיגרם על ידי:
הידבקות על ידי בקטריה הנקראת הליקובקטר פילורי (ה. פילורי).
שימוש במשככי כאבים הנקראים “תרופה לא-סטרואידית נוגדת דלקת” (NSAIDS), כמו אספירין, נאפרוקסן (אלב, אנאפרוקס, נפרוסין ואחרים), איבופרופן (מוטרין, אדוויל, מידול ואחרים) ועוד הרבה תרופות אחרות הניתנות במרשם. אפילו אספירין המצופה בחומר מיוחד עדיין עלול לגרום לאולקוס.
עודף חומצה מגסטרינומה, גידולים מתאי הקיבה שמפיקים חומצה אשר מגבירים תפוקת חומצה, ניכר בתסמונת זולינגר-אליסון.

מהם התסמינים של אולקוס?

לאולקוס יכולים ולא יכולים להיות תסמינים. כאשר התסמינים מתרחשים, הם כוללים:
– כאב שורף או מכרסם באזור העליון או האמצעי של הקיבה בין ארוחות, או במשך הלילה;
– נפיחות;
– צרבת;
– בחילה או הקאות.
במקרים חמורים, התסמינים עלולים לכלול:
– צואה קהה או שחורה (כתוצאה מדימום);
– הקאת דם (הקיא יכול להראות כמו “קפה טחון”);
– ירידה במשקל;
– כאב חמור באזור האמצעי או העליון של הבטן;
-שיעול טורדני ויבש, בלתי פוסק.

למי קיימת נטיה לחלות באולקוס?

הסיכוי לחלות באולקוס גדל במקרים שלהלן:
– הדבקות בבקטריית ה. פילורי;
– צריכת NSAIDS, כגון אספירין, איבופרופן, נאפרוקסן ותרופות דומות אחרות;
– היסטוריה משפחתית של אולקוס;
– הדבקות במחלה נוספת, כמו מחלת הכבד, מחלת הכליה או מחלת הראות;
– שתיית אלכוהול באופן קבוע;
– מעל גיל 50.

האם קיים טיפול טבעי?

בהחלט כן! טיפול כזה יכלול בראש ובראשונה אבחון להמצאות או אי המצאות החיידק.
שינוי אורחות חיים ותזונה, מעבר לתזונה בסיסית יותר, ללא מוצרי חלב, בשר בקר ופירות.
שימוש בתוספים יעילים השוטפים את מערכת העיכול ממזהמים ומרפדים את ריריות הקיבה.
תוספים כמו רפליט או גאס פלוס יובילו לשיפור מיידי ברמת הכאב והתחושה הכללית.
מעבר לנושא התזונה יש להקפיד גם על אופן האכילה:
  • לא לשתות בזמן האוכל;
  • להקפיד ללעוס היטב את המזון;
  • לא לאכול בעמידה או בזמן של כעסים ולחצים;
  • באופן כללי לכעוס פחות.
 
 
התוויה/מידע זה הנו בגדר כלי עזר בלבד
פתיחת צ׳אט
💬 Need help?
היי 👋
איך אפשר לעזור לך?